The Temples Of Syrinx

The Temples Of Syrinx

Dugges Easter Brown Ale

ölrelateratPosted by Christian Sandberg Wed, April 16, 2014 19:50:47

Nu tredje och sista ölen ut från Dugges påsköl. East Brown Ale - nu måste det väl ändå inte råda någon osäkerhet om stil, sett till namnet på ölen? Etiketten förtäljer att det finns smaker av mjölkchoklad, vanilj och karamell från chokladmalt och karamellmalt. Utöver det efterbeska signerad engelska humlesorter. Jo, jag tackar. Invägs på 7,0% ABV.

Färgen är brunröd, klar vätska. Det två fingrar höga ljusbruna (på gränsen till vaniljvitt) skummet sjunker snabbt utan att lämna några rester.

Doften är tydlig karamellton med inslag av vanilj och choklad. Lite gräs och blommor

och faktiskt ganska fruktig på samma gång. En lite störande diskmedel blandat med... är det tobak?.. där bak. Nåja, den är ute i periferin.

Smaken är maltdominerad, med ungefär samma fynd som i doften. Beskan och de gräsiga tonerna träder in ganska tidigt tillsammans med lite syrlighet och är med till eftersmaken där även lite alkoholsmak noteras. En blommig, ganska besk, nästan dammig, avslutning. Jag gissar åtminstone Kent East Golding, då de nämner engelska humlesorter.

Kroppen är medel, en hel del kolsyra med små bubblor.

Summa summarum välbalanserat, även om den lilla alkoholsmaken kändes på fel ställe (uppe i munnen och inte varmt i magen).

330 ml. 23,30:-. Systembolagets nyheter april 2014. Bilden är tagen ifrån systembolaget.se


  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.