The Temples Of Syrinx

The Temples Of Syrinx

All In Brewing / De Molen OkiDoki IPA

ölrelateratPosted by Christian Sandberg Sat, April 05, 2014 19:53:55
Svenska uppkomlingarna från Göteborg All In Brewing har bryggt denna IPA med och hos holländska De Molen. 6,9% ABV, med kornmalt, havre, humle och alejäst läser jag på etiketten. Torrhumlad med amerikansk västkusthumle: Amarillo, Citra och Chinook. Detta kan bli bra.

Färgen är snyggt orange, oklar vätska, ett ljusgult fluffigt skum som sjunker långsamt och lämnar mängder med rester på glaset.

Doften är typiskt amerikanskt västkust, med aprikos, ananas, tropiska frukter överlag. Aning av tvål.

Smaken är initialt lite citrus, därefter strävt besk. När munnen väntar på den där kraftiga juiceigheten man väntar sig av en välhumlad amerkansk stiltypisk IPA (för det är det väl?) så kommer... ingenting. Vattnigt, strävt och lite efterbeska, och avslutas även på det viset.

Kroppen är lätt, medium kolsyra med stickande bubblor.

Snygg etikett, snyggt utseende, helt OK doft men smaken var riktigt klen. Som en hembryggare som inte riktigt får till det. Det behövs mer kropp, mer maltgrund, mer balans och en liten nedtoning av kolsyran. Njae, inte min kopp detta.

330 ml. 34,00:-. Systembolagets små partier april 2014. Bilden är tagen ifrån systembolaget.se  • Comments(0)//blogg.christian-sandberg.se/#post77