The Temples Of Syrinx

The Temples Of Syrinx

Oppigårds Fatboy Brown Ale

ölrelateratPosted by Christian Sandberg Sat, April 05, 2014 19:43:31

Denna sammarbetsöl mellan Oppigårds bryggeri och krogen Akkurat togs fram för bandet Fatboy som bl.a. huserat på Akkurat. Jag är mer av en musiknörd än ölnörd, men just Fatboy har jag aldrig hört talas om. Initialt endast tillgänglig på fat hos Akkurat redan 2011. Nu har man bryggt ölet igen, denna gång inte enbart exklusivt för Akkurat utan även i flaskformat till det statiliga monopolet. En tillfällig lansering på 25 000 flaskor. Jag nyper såklart ett par. Oppigårds är i princip alltid bra och Akkurat är ju... ja, Akkurat.

Färgen är brun/riktigt mörk röd. Klar vätska. Tre fingrar ljusbrunt ganska kompakt skum, sjunker snabbt och en hel del rester lämnas.

Doften är len, maltig, karamell, nöt. Vanilj. Lite övermogna frukter (banan, päron), kombinerat med mer humlig fruktighet från amerikanska västkusten.

Smaken är maltig med en initialt lätt rökighet/charkturi. Mörkt bröd, lätt smörig och därefter en humlig beska. Lite stänk av diskmedel. Avslutas ganska beskt men med en lätt maltighet som skvalpar.

Kroppen är lätt till medel, kolsyran liten.

Farligt lättdrucken. Jag kan tycka den är lite spretig i smakerna, samt att kroppen kunde vara lite kraftigare. Klart godkänd trots allt, även om Oppigårds kan bättre.

330 ml. 18,80:-. Systembolagets små partier april 2014. Bilden är tagen ifrån systembolaget.se


  • Comments(0)//blogg.christian-sandberg.se/#post76