The Temples Of Syrinx

The Temples Of Syrinx

Ritterguts Gose

ölrelateratPosted by Christian Sandberg Fri, March 14, 2014 20:29:20

Gose är en mycket ovanlig ölstil. Det finns en detaljerad utläggning på engelska här samt en välskriven motsvarighet på svenska här. Ritterguts Gose på 4,2% ABV utger sig för att vara originalet. Jäst, kornmalt, vetemalt, salt och koriander.

Jag ordar inte mycket än så utan går rakt på sak. Jag är spänd, måste medges.

Färgen är grumligt halmgul, ett gigantiskt kritvitt spritsigt skum sjunker ganska snabbt och lämnar massor med rester på glasets insida. Jag noterar jästfällning i flaskan för övrigt.

Doften är frisk, syrlig, lite lätt belgisk jästig. En tydlig citruston, nästan på gränsen till vinäger. Aningar av halm, vilket faktiskt drar tankarna åt en gueuze.

Smaken är syrlig med citron och apelsinskal. Aning av vårblommor. Det finns en aning av salt som tillsammans med lite syrlighet lägger sig i eftersmaken. Noll beska. Avslutar syrligt och lite torr sälta.

Medel kropp, medel kolsyra med små, knappt kännbara bubblor. Ganska len vätska.

En riktigt, riktigt god öl. Den är svårbeskriven, men tänk typ en sydtysk veteöl kombinerat med en lambic, typ. Jag har tre flaskor till. De kommer göra sig RIKTIGT bra till sommaren, det är ett som är säkert. TACK Constant Companion för ni tog in denna. Prisvärd är bara förnamnet.

500 ml. 35,30:-. Systembolets små partier mars 2014. Bilden är tagen ifrån www.bierclub-jessnitz.de
  • Comments(0)//blogg.christian-sandberg.se/#post73